Πως μετράμε σωστά το ύψος και φάρδος σε ένα παράθυρο 


Πολλές φορές έχετε το φόβο ότι δε μετρήσατε σωστά και ανησυχείτε ότι δε θα γίνει σωστή δουλειά και ότι πολύ πιθανόν να βγει κοντή ή μακριά η κουρτίνα σας.. Κάτι που ούτε εσείς ούτε εμείς θελουμε, για αυτό σήμερα θα μιλήσουμε για το πως μπορείτε να πάρετε και εσείς μόνοι σας τα μέτρα σας σωστά ! 
Αρχικά χρειαζόμαστε το φάρδος.Το φάρδος το μετράμε αν έχουμε σιδηρόδρομο, από το ένα τελείωμα έως το άλλο με ένα μεταλλικό μέτρο. Από την μια άκρη ως την άλλη,αυτό είναι το σωστό φάρδος του σιδηροδρόμου σας ! Από την άλλη αν έχετε κουρτινόξυλο μετράτε το φάρδος από το ένα στήριγμα στο άλλο! Υπάρχει όμως η περίπτωση να έχετε κουρτινοξυλο και από μέσα να έχει και σταθερό σιδηρόδρομο,όποτε σε αυτή τη περίπτωση μετράτε το σιδηρόδρομο από την μια άκρη στην άλλη για την εσωτερική κουρτίνα και για το πλαϊνό μετράμε το κουρτινόξυλο όπως σας ανέφερα με πιο πάνω από το ένα στήριγμα στο άλλο! Προσοχή εδώ αναφέρουμε αν θελουμε ένα ή δυο πλαϊνά στο παράθυρο , αν θελουμε να καλύπτει το μισό παράθυρο, αν θελουμε να γίνει διακοσμητικό ή αν θελουμε να λειτουργεί ως σκίαση!
Τώρα ήρθε η στιγμή για το ύψος ! Το ξέρω αυτό σε αγχώνει ακόμα περισσότερο., αλλά δε χρειάζεται. Με το μεταλλικό μέτρο βάζουμε την βάση κάτω στο πάτωμα και το ακουμπάμε με τη μύτη του ποδιού μας.Ανεβάζουμε σιγά σιγά το μέτρο προς τα πάνω και το σωστό ύψος είναι αυτό από το σιδηρόδρομο έως το πάτωμα. Από εκεί και πέρα επιλέγουμε αν θελουμε να ακουμπάει στο πάτωμα η κουρτίνα μας η αν θέλουμε να γίνει ακριβώς όσο είναι το ύψος που πήραμε ! Αυτά για αρχή και θα τα ξανά πούμε σύντομα με νέες συμβουλές !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *